1593 poze   40934 vizite

Standardul rasei rex castor

Rex Castor

Standard iepurele Castor Rex

Rasa de iepuri Rex Castor a fost obtinuta in anul 1919 cand a fatat o iepuroaica din Normandia, iepurii avand culoarea gri-salbatic. In Germania incepe sa fie exportata pentru prima data in anul 1926.

Greutatea minima a acestei rase de iepuri este de 2,5 kg, greutatea normala 3,5 kg, iar greutatea maxima admisa in standardul rasei Rex Castor este de 4,5 kg.

Corpul si capul sunt usor alungite, pozitia urechilor este semiinalta si stabila. Ochii si ghearele sunt de culoare maro inchis.

Blana de iepure Castor Rex este foarte deasa, pe spate dimensiunea acesteia fiind de 17-20 mm, nu prezinta ondulari, firele spic depasesc puful cu maxim 1 mm, culoare de acoperire este castanie. Linia mediala a meembrelor, culoarea abdomenului si a partii inferioare a cozii este de la alba pana la galbuie. Culoarea icului de la ceafa este maroniu deschis, iar culoarea intermediara este ruginie si subcoloritul albastru.Defectele usoare a rasei Rex Castor sunt atunci cand culoarea este usor deschisa in partile laterale, apritia unor dungi deschise pe membrele anterioare, fire spic galbene spre gri, culoare de acoperire, subcoloritul si tivul urechilor sunt usor pestrite, culoarea intermediara usor ingusta sau lata. Tot la defecte usoare se incadreaza si daca subcoloritul din zona abdomenului este deschis sau apare doar pe piept si pe interiorul coapselor.

Devin defecte grave atunci cand apare un voal negru pe blana, la aparitia unor dungi albe pe membrele anterioare, culoare gri in partile laterale, culoarea de acoperire si tivul urechilor sunt pestrite, culoarea intermediara si subcoloritul din zona abdomenului lipsesc – si de pe piept si pe interiorul coapselor -, culoarea de acoperire a abdomenului, ochilor si ghearelor este necorespunzatoare.

Femela din rasa Castor Rex are structura mai delicata a corpului. Prezenta unei salbe mici si dezvoltata corespunzator este admisa. In mod obligatoriu se cere prezenta subcoloritului albastru in zona abdomenului si la exemplarele mai in varsta.

Descrierea rasei rex castor - descriere succinta
Greutatea minimă a exemplarelor din rasa Rex Castor este de 2,5 kg., iar greutatea normală 3,5 kg., iar greutatea maximă admisă în standardul rasei Rex Castor este de 4,5 kg.
CALITATE DEOSEBITĂ.
Corpul şi capul sunt uşor alungite, poziţia urechilor este semiînaltă şi stabilă. Ochii şi ghearele sunt de culoare maro închis.
Blana iepurilor din rasa Rex Castor este foarte deasă, pe spate dimensiunea acesteia fiind de 17-20 mm, nu prezintă ondulări, firele spic depăşesc puful cu maxim 1mm, culoarea abdomenului şi a părţii inferioare a cozii este de la albă până la gălbuie.Culoarea icului de la ceafă este maroniu deschis, iar culoarea intermediară este ruginie şi subcoloritul albastru.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.